Bekijk alles

Zinderende studio en evenementenruimte

Huisstijl, publiciteitsmateriaal en evenementenorganisatie voor projectruimte Oz.

Opdrachtgever
Oz.

Aantal medewerkers
22

Categorie
Evenement, Huisstijl, Oz., Publiciteit, Website

Share

Alsof wij nog niet druk genoeg zijn met Kern, onze privélevens en alles wat zich daartussen afspeelt, organiseren wij sinds 2010 tentoonstellingen en evenementen in Oz.. Oz. is de naam die we hebben gegeven aan de twee etages op de Amsterdamse Wallen die wij delen met enkele bevriende bureau’s (appnormal, LiveOp en Shoot The Rabbit).

In een stad die zo bol staat van de beeldruis als Amsterdam, moesten we ervoor zorgen dat we Oz. een goed herkenbaar en onderscheidend eigen gezicht gaven. Het beeldmerk dat we maakten heeft iets surrealistisch en iconisch; het woord Oz. geschreven met een ei-vorm in plaats van een “O” beklijft als vreemd beeld. Tegelijkertijd verwijst het naar de broedplaats die Oz. is.


In een stad die zo bol staat van de beeldruis als Amsterdam, moesten we ervoor zorgen dat we Oz. een goed herkenbaar en onderscheidend eigen gezicht gaven.

Vier kernwaarden die een interessant uitgangspunt vormden voor de ontwikkeling van de huisstijl:
persoonlijk, uitzonderlijk, ontwikkelend en verbindend.

Wij hebben een beeldmerk ontworpen met een open structuur, opgebouwd uit diverse kleurschakeringen en ondersteund door een stevige en vriendelijke letter. Voor de verschillende communicatie-uitingen hebben we een helder kleurenpalet ontwikkeld waarin opleiding, onderzoek en ontwikkeling een eigen plek hebben gekregen.


Uitnodigingen & events

Met de serie exposities en events die wij sinds 2010 organiseren hebben we in korte tijd een heel eigen stempel op de Amsterdamse kunst- en designscene weten te drukken. Wij programmeren internationaal talent en gevestigde namen die op het hoogste niveau binnen hun vakgebied actief zijn. Met Oz. opereren we als projectruimte en niet als galerie. Het grote verschil is dat de opbrengst van de verkopen naar de exposanten gaat en niet naar ons.

Eltono bookpresentation
Collaborative Works – Ted Parker & Merijn Hos
See-A-Sound – Mashville & Fremdtunes
Wood Sculptures – Merijn Hos
KOMPAKT Pop Up Store
Are We Strangers Now? – Alex Simpson
4305 – Leanne Surfleet & Jeffrey McKee
60 Ways to hold a rope – Joncquil
The Big Three O – Gino Bud Hoiting
Flash tattoo session – FUZI UVTPK
Swendel book presentation – Kim David Bots
Hurry Up & Wait – Chad Moore & Pete Voelker

 
 
 
 

 Bekijk alles