Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! – #4

Onze aanraders voor week 38

Vijf warm aanbevolen tips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Betoverende herhaling. Betoverende herhaling.

Páraic McGloughlin maakte eerder dit jaar een spraakmakende clip voor Someday van Weval, een beetje volgens hetzelfde principe als deze van z’n broer Kevin voor Max Cooper: hypnotiserende mayhem. Zijn het eigenlijk wel broers? Of zijn het alter ego’s? Hoe dan ook, check ook zeker even hun oudere films Epoch (van Kevin) en Arena (van Páraic). En dan fietsen we deze tip er ook nog even stiekem bij in, omdat ie zo fijn aansluit bij het werk van deze boys. Er schijnt ook nog een broer te zijn die Pearson heet en muziek maakt, maar Google die vooral zelf als je daar benieuwd naar bent ; )

The Dutchest design.

Bijna herfst, dus nog snel iets heel zomers in de top 5!

Begin deze maand knalde Zundert uit haar voegen van awesomeness. Wij hadden het fenomeen bloemencorso al een aantal jaren niet meer heel helder op het vizier en schrokken ons wild toen we zagen waarin de platte boeren karren met uitgestalde plantjes geëvolueerd zijn. Dutch design dat onmogelijk nog Dutcher kan dan dit.

 

Een heel ver grijs verleden. In CMYK.

Mooie serie

Uitgeverij [Z]OO doet al jarenlang mooie projecten. Zo ook Graphic Roots, een serie uitgaven over de wortels van het Nederlands ontwerp in 50 portretten van heel veel kalende en grijze ontwerpers met diepgegroefde rimpelkoppen. Grote afwezige? Het vrouwelijk geslacht. Slechts vier portretten zijn van vrouwen… Troostende gedachte: de roots van het Nederlands grafisch ontwerp mogen dan één groot sausagefest zijn, de vaandeldragers van het hedendaags Nederlands ontwerp zijn toch echt vooral vrouwen. Dat even for the record.
Onmisbaar in dit overzicht is de gisteren overleden modernistische nestor Wim Crouwel. Misschien een beetje morbide, maar wij vragen ons stiekem af of Wim z’n grafsteen zelf ontworpen heeft. En of ie dan de Gridnik, New Alphabet of gewoon de Helvetica als font heeft gekozen.

 

Speaking of fonts…

Lekker proeven

Letters, lettertjes, fonts, typefaces, seriefjes, sansjes, lekkere grotesken, weirde retrofontjes, classy lettertypes… Ja, OK, busted, wij zijn ook van die cliché-ontwerpers. Van die fontnerds die een onstilbare honger naar lettertypes hebben. En als het zo gruwelijk lekker gepresenteerd wordt als Shoplifters 8 dan kun je ons wegdragen. Damn wat tasty!

 

Laat maar lekker draaien.

Museum, brug en beeldhouwwerk met een twist.

Weet je nog die wolkenkrabber met een draai uit onze Top 5 van week 35? We hebben weer een gebouw met een twist waar onze harten sneller van kloppen: het Kistefos Museum.. Oftewel (drumroll) The Twist. Het gebouw is een museum, beeldhouwwerk en brug in één, ontworpen door de architecten van Bjarke Ingels Group BIG.

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum