Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! – #3

Onze aanraders voor week 37

Vijf warm aanbevolen tips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Kirb your enthusiasm.

Is het echt? Is het nep? En ja, wat is sowieso echt en wat niet in de plastic wereld van Kylie Jenner? Diepe filosofische vraagstukken… Anyway, Kylie is de jongste miljardair ter wereld, dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat zij een broertje heeft? Hij heet Kirby. Tenminste, dat beweert hij.

Lekker lachen met Kirby!

Brood waarbij het gaat om de Kern. Yeah!!

Konel brood voor je ogen.

OK, dit is Japans dus moeilijk te volgen, maar wij vinden het de bom. Broodschool Konel bakt broodjes die geweldig worden op het moment dat je ze opensnijdt. Mocht je een keer in Machida City, Tokio zijn, daar vind je Konel (dichtstbijzijnde station Tsurukawa Station op de Odakyu-lijn).

 

Nelson Molina. Curator van ons dagelijks leven.

Mooie korte docu (9 min.)

Wat een mooi portret van Nelson Molina door Nicholas Heller! (kijk al zijn films trouwens, ze zijn geweldig!) Molina is vuilnisman in New York en curator van een collectie troep. Afval. Vuilnis. Op het eerste oog een verzameling zooi. Maar eigenlijk is dit nou juist bij uitstek een collectie die enorm veel zegt over deze tijd. Niet onwaarschijnlijk dat hier in de toekomst meer mensen voor in de rij staan dan voor welke Monet, Manet of Van Gogh dan ook. Just guessing, hoe dan ook een prachtig portret.

 

Niet gelijk omkijken, maar er zit een kwal achter je.

Under. Water.

Oh wat lekker, als wat er op je bord gebeurt minstens zo’n avontuur is als wat er om je heen gebeurt. Under. Een onderwaterrestaurant met een joekel van een raam voor een betoverend uitzicht. Ongetwijfeld hebben duizenden architecten en dromers dat idee eerder gehad, maar niemand heeft het ook daadwerkelijk gerealiseerd. In ieder geval niet zoals deze Noorse koningen het deden. Snohetta that is.

 

Je TV als venster op de wereld.

Een nieuwe soort vitrine

Drie van ons bezochten eerder deze week de IFA in Berlijn (waar ook onze opdrachtgever One For All elk jaar present is). Op deze beurs vind je hallen vol electronicanieuwtjes. Het meest tot de verbeelding sprekende product was de Vitrine, een transparante Oled televisie ontwikkeld door Daniel Rybakken en Panasonic Design. Het lijkt op het eerste oog een onzin-product, maar het is fascinerend om dit apparaat in het echt te zien. De eerste TV die ook als ie uit is de moeite is om naar/door te kijken.


 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum