Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #8

Onze aanraders voor week 42

Vijf knisperverse toptips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Zonnewijzer serif

De obscure Indiase straatkunstenaar DAKU heeft al een aardige naam opgebouwd met zijn schaduwtypografie op gevels. Heel fijn om mooie typografie op deze manier toegepast te zien!! Kijk zelf.

 

Jake Gyllehael. Of zoiets.

De site Pudding is fantastisch; saaie data, grafieken en tabellen worden omgetoverd in klikavonturen waar je je uren in kan verliezen. Maar als we er één mogen tippen: The Gyllenhaal Experiment (klein beetje naar beneden scrollen). Oftewel: weet jij hoe je de namen van popcultuuriconen schrijft? Vinden we leuk.

 

Niet origineel, wel tof.

Kindertekeningen worden al een paar jaar door verschillende mensen vertaald in realistische dieren, mensen, vliegtuigen, etc. (bijvoorbeeld: LOL!, LOL! en LOL!). Toch is het volgens ons een goede zaak als bedrijven zoals IKEA dit soort insider-concepten naar de massa weten te brengen. De massa vindt dat zelf ook tof, er waren namelijk 87.000 inzendingen, tekeningen van kinderen van over de hele wereld. Kijk hoe tof deze poppencollectie is.

 

Obi-Pan Kanobi

Nerd-alarm: Le Creuset heeft Star Wars pannen gemaakt. We herhalen: Le Creuset heeft Star Wars pannen gemaakt. Co-ops zijn hip. Sneakerfabrikanten doen het al jaren, autofabrikanten ook. Maar nu stapt zelfs een luxe pannenmerk in de hype. Gaat wel een beetje ver natuurlijk. En als je het ons vraagt, is eigenlijk alleen de Pan Solo braadslede écht tof. Maar goed, als je sterrenkoks hebt is het niet lang wachten op bijbehorende pannen

 

Even een rondje doen

Het gele festival (ADE) is nog niet afgelopen, of het oranje-rode festival (DEMO) staat bijna op losbarsten. Festival is misschien niet helemaal de beste term voor dit event, het is meer een visuele happening. Hoe je het ook noemt, interessant is het zeker. Gedurende 24 uur verdwijnt alle reclame van de 80 displayzuilen op Amsterdam CS om plaats te maken voor animatie, VJ-kunst, Films, shorts; zeg maar al het beeld dat beweegt. Het programma wordt waarschijnlijk één dezer dagen bekend gemaakt. Maar met namen als Studio Feixen en Mirko Borsche in de promo zit dat waarschijnlijk wel snor! Dus naar de hoofdstad op 7 november!

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum