Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #7

Onze aanraders voor week 41

Vijf soepelklikkende tips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Vier gele dagen

Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Voor onze deur, letterlijk. Dit jaar organiseren wij in onze ruimte Oz. voor de achtste keer op rij onze bijdrage aan het officiële ADE-programma. Waren we de afgelopen jaren gefocust op kwaliteitstechno van Kompakt, dit jaar gaan we voor ambient. Platenlabel Magazine en het zojuist gelanceerde label Schalen presenteren Yellow Book van muzikant Jens-Uwe Beyer en beeldend kunstenaar Albert Oehlen. Een gele ambientwereld in een omgetoverd Oz. Kom kijken!

Met de hulp van Filmhuis De Keizer, Gagosian Gallery en sponsoring van Gulpener Bierbrouwerij, het puurste en smakelijkste bier van ons land (echt waar, kom maar proeven)!

 

Geen oesters, ook niet koosjer

We realiseren ons regelmatig dat wij ook maar een heel erg doorsnee clubje mensen zijn: we houden van tv, boeken en sites over koken en eten en de bijbehorende subculturen. Maar wie houdt daar nou niet van?! Dus laten we er niet moeilijk over doen en de dingen die we tegenkomen en tof vinden in onze top 5 posten! Zoals deze site met moderne Israelische recepten. De gefilte fisj en matzeballensoep laten we even voor wat het is, Danielle Oron kickt ass met invloeden van Marokko tot Nazareth. Kook mee!

 

Rusty Brown is er!

Wie eenmaal iets van Chris Ware heeft geproefd is hooked for life. Geproefd, gezien, gelezen, geleefd, vastgehouden, bewonderd, betoverd. Chris Ware is er in z’n eentje zo ongeveer verantwoordelijk voor dat het fenomeen stripverhaal zich heeft weten te ontwikkelen tot graphic novel (OK, Charles Burns en Art Spiegelman hebben ook een steentje bijgedragen). Zijn publicaties zijn meesterwerken waarin bitterzoete verhalen worden verteld.
Deze week plofte zijn laatste tour de force in onze studio neer: Rusty Brown. Ware werkte 20 jaar aan dit juweel. Ondertussen maakte hij ook andere dingen: geweldige animaties over kromme liefde, schoolpleinrages en vervormde herinneringen, omslagen voor The New Yorker en een verzameling van 14 boekvormen over één gebouw verzameld in een prachtige doos

 

Oldskool.

Next. Level. Food. Truck.
Mamamiaaa, ze schijnen de lekkerste pizza van het land te maken (hoho, de steenoven pizza’s van Piknik zijn ook niet te versmaden!), maar hoewel je daarover kunt twisten is het voor ons zo klaar als een zonnetje dat dit de meest übere foodtruck is die je in Nederland vindt. Moet je aardig wat pizza’s voor bakken, maar dan heb je ook wat. Mooi verhaal, cool om met iets banaals als pizza een kwalitatief en eigen stempel op eten te kunnen drukken. Toffe mini-docu hier en hun website hier!

 

Even een rondje doen

Is game-design belangrijk in 2019? Ja, wel bij 99% wat uitkomt op PS4, Wii, Mobile, etc. Maar ook in games geldt af en toe less is more en maakt het niet zoveel uit hoe het met de esthetiek zit. Het enige dat er soms toe doet, is of die rotcirkel ronder is dan je vorige. Probeer zelf maar…

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum