Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #6

Onze aanraders voor week 40

Vijf warm aanbevolen tips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Tijd voor SpringSummer!

Fashion. Een lastig creatief terrein om op een monitor te beoordelen. Kleur, materiaal, beweging en het overall gevoel van mode kun je eigenlijk alleen maar écht goed in het echt en van dichtbij beoordelen. Maar het was afgelopen week Paris Fashion Week (PFW) en dan is er meestal wel íets dat zelfs op een beeldscherm z’n kwaliteiten behoudt. We hebben lang niet alles van PFW gezien, maar dit… Wow. De energie in de collectie, de verscheidenheid, de vrolijkheid, de bewegingen van de kleding, de locatie, kleuren, theater in de presentatie, hoe de stoffen zich gedragen. Heel lekker! Afwijkend! Samenhangend! Issey Miyake!

 

Effe naar Versailles in VR.

OK, het knullige low-res aspect van virtual Reality (VR) behoort hoe langer hoe meer tot het verleden. Wat we hier en hier zien over dit project zet de deur open naar vakantie-excursies in je eigen woonkamer. Alleen al deze feitjes: 36.000 m2, 24 kamers, >200 kunstwerken, 1 Koninklijke Opera en een bende open haarden op basis van 132.000 foto’s. Ze maken de ervaring 3D door gebruik te maken van photogrammetry, wat zoiets betekent als 3D op basis van “platte” foto’s.

 

No Cash Value.

In 2012 nodigden we Edd Harrington, Anthony Sheret (UK) & Benjamin Critton (USA), oftewel Colophon Foundry, uit om te exposeren in onze Amsterdamse projectruimte Oz. Hun tentoonstelling No Cash Value was geweldig! Onderdeel van het project waren twee lettertypes, de Value Sans en de Value serif. De Sans werkten ze enkele jaren geleden al uit naar meerdere gewichten en cursieven. En deze week publiceerden ze een uitgebreidere letterfamilie van de Serif. Voor de fontnerds onder u: een lettertype met zachte schreven en een retro-feel die doet denken aan Cooper (vooral de light), maar tegelijkertijd best hip en 21e eeuws is. Bestaat dat? In ieder geval: heel fijn!

 

Dromen op een geheime locatie.

Vipp is Deens voor tillen. Het is te makkelijk om nu gelijk grappen over hun prijskaartjes te maken, maar goed, Vipp ligt niet snel bij de Action in de rekken. Kwaliteit heeft nou eenmaal een prijskaartje. Dit bijzondere bedrijf, dat ooit begon met de verkoop van prullenbakken, is uitgegroeid tot een paradepaardje van Scandinavisch design. Hun keukens zijn adembenemend, hun badkamers doen daar niet voor onder. Maar ze bieden inmiddels meer dan bijzondere producten. Vipp biedt nu ook bijzondere ervaringen; het Vipp Hotel. Tof concept, dat weinig met een traditioneel hotel te maken heeft. Het zijn drie woningen die je kunt boeken. Alle drie bijzonder, maar vooral van hun Vipp Shelter worden we even stil. Pas na je booking krijg je de exacte locatie van het huisje.

 

Nog meer scandinavisch design

Tot slot nog meer moois uit het noorden; Teenage Engineering. We zijn al jaren fan van zo’n beetje alles wat deze mensen maken. Het begon met de OP-1, maar inmiddels maken ze ook pocket synthesizers, een Polaroidcamera met bijbehorende app, draadloze speakers, En als de roddels kloppen verschijnt begin 2020 hun productcollectie Frekvens voor IKEA. Bruut.

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum