Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #5

Onze aanraders voor week 39

Vijf warm aanbevolen tips van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Kickass campagne mate!

Fuck yeah! Dat zeg je als je iets post over Danny McBride. Want hij is by far the coolest goddamnsonofabitch in television sinds hij onze levens verrijkte met het fenomeen Kenny Powers. Anyway, exit Kenny en enter Dundee. Check deze trailer. En blader vervolgens door dit briljante achtergrondverhaal van Droga5.

 

Open Frameworks Magic.

Zach Lieberman speelt met Open Frameworks-code en bedenkt vervolgens hoe hij z’n creaties creatief kan toepassen. Dat levert chaos op, glitches en willekeur. Maar soms ook toffe korte verhalen of een samenwerking met Logitech. Sommige creaties generen esthetisch aantrekkelijke beelden die hij verkoopt in z’n online shop.

 

Pure smartphone.

Bij Polen denk je niet direct aan het land waar de voorhoede in high tech zetelt. Toch? High tech is misschien niet helemaal de juiste term voor de Pure. Smart Minimal Tech past beter. Het voor ons totaal onbekende techbedrijf Mudita lanceerde deze week hun minimalistische telefoon week op Kickstarter en binnen 24 uur hadden ze hun target al gehaald. Dan kun je zonder voorbehoud spreken van een product dat voorziet in een behoefte.

 

Laatste kans…

Nog maar 4 dagen en dan sluit de pre-order periode van seizoen 5 van ons project The League Extraordinaire. Tot en met 30 september kun je je favoriete design bestellen, daarna vind je ze alleen nog sporadisch op ebay. Score je Momo, Jeroen Erosie, Moritz Green of Andreas Samuelsson dus snel nu het nog kan!

 

Ambachtelijk design door kids.

Tot slot een fantastisch concept: STORE Store, een winkel in het überüberüber-hippe Coal Drops Yard waar designobjecten verkocht worden die gemaakt zijn door jongeren tussen de 14 en 16 jaar. Deze tieners leren ambachten van architecten en designers in de After School Club. Want een ambacht beheersen is niet allen waardevol, maar ook cool. STORE is de drijvende kracht achter dit concept en organiseert ook iets duurdere workshops voor geïnteresseerden die zich dat cursusgeld kunnen veroorloven.

Trouwens, Coal Drops Yard is gevestigd in een gruwelijk vet gebouw ontworpen door Thomas Heatherwick. En dat font in de huisstijl is een aangepaste versie van het lekkere lettertype Reader van onze letterbuddies Colophon.

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum