Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #11

Onze aanraders voor week 45

Vijf keer ontzag van Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Fotograaf des Vaderlands

Jan Dirk van der Burg maakt oerhollandse foto’s. Of hij maakt foto’s van wat oerhollands is, zo kun je het ook zien. De fotografie die inmiddels iedereen bekend voorkomt qua stijl, onderwerp en sfeer; onmiskenbaar Nederland zoals je dat voor het eerst zag in de jaren 90 in *Carp, later in de NRC, de Volkskrant, eigenlijk elk Nederlands medium. Trigger om hem in onze top 5 te zetten was de serie ‘Home’, maar dat had ook net zo goed ‘Genieten’ kunnen zijn. Of Olifantenpaadjes, ‘Kantoorcultuur’ (shoot me!), of het prachtige ‘De Jeugd van gisteren’ – snik –

 

GAME ON!

Gamen in de 80’s en 90’s: eindbazen verslaan, nieuwe records neerzetten, joysticks kapot wiebelen en dat alles terwijl je uren achter elkaar naar low res pixels in 32 kleuren op een afgedankte tv keek. Dat onbeholpen begin van het digitale leven kende frustrerend veel beperkingen. Maar die beperkingen boden – zoals zo vaak – ook uitdagingen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld in het ontwerpen van typografie. Games hadden hun eigen lettertypes, meestal in kapitaal, meestal krachtig bold. Highlights in dit boek.

 

Solliciteren in The Valley

Tof als een hype-begrip als Gamification op een coole manier wordt toegepast. Want zoals web/design/campagnebureau Ueno het doet is gamification goed te pruimen. Op een toffe manier laagdrempelig laten zien wat je voor een bureau bent; informeel, grappig, weinig hiërarchie. Krapte op de arbeidsmarkt maakt creatief, kijk maar.

 

Komt voor de bakker

Japan, raar land. Fascinerend land, fijngevoelig land, traditioneel-topzwaar-land, land van esthetica, van minimalisme, van bizarre grondprijzen en poëzie in bijna alles wat je er ziet. Kijk naar dit bakkertje, of liever gezegd: dit broodboetiekje. De winkel zelf ziet eruit als een versgebakken brood; puur en extreem smakelijk! Mooi werk van I IN Inc.!

 

Animated weirdos

Weirde animatieseries zijn een terugkerend onderwerp in onze studio. South Park zorgt al jaren voor oneliners, liedjes en grappen die we nazeggen of nazingen. Maar ook Spongebob Squarepants, Family Guy, Cow & Chicken en de oervaders van weirde tekenfilmseries Ren & Stimpy kunnen bij ons rekenen op sympathie. Minder bekende sterren die bij ons hoge ogen gooien zijn Uncle Grandpa, Mr. Pickles, Bojack Horseman en Rick and Morty. De esthetiek van de meeste van deze series is technisch niet heel geavanceerd, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de verhaallijnen en twisted humor. Voor de liefhebber: vanaf maandag nieuwe afleveringen van Rick & Morty (op Netflix waarschijnlijk later in het jaar pas te zien).

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum