Kerniversum

Vrijdag Topvijfdag! #10

Onze aanraders voor week 44

Vijf verse tips van team Kern.

Elke week selecteren wij onze top vijf van het meest interessante, tofste, grappigste en spannendste dat we op het web en elders tegen zijn gekomen. In onze studio delen wij al jaren de hele dag door dingen die we om ons heen zien en die we opmerkelijk vinden. Zo houden wij elkaar op de hoogte van de wereld buiten ons persoonlijke blikveld, want we delen een honger naar nieuw.

We geven je met dit overzicht een kijkje achter de schermen bij Kern. Naast projecten van opdrachtgevers en eigen projecten is dit wat Jort, Vivian, Jord, en John Patrick bezighoudt. Deel dit lijstje vooral en laat het ons weten als je tips hebt!

 

Sprookjesachtig weird

Icinori is een duo ontwerpers / beeldend kunstenaars / uitgevers uit Frankrijk. Hun werk is fantasierijk en heeft door de esthetiek van de illustraties en de gebruikte druktechnieken een onmiskenbare retro-feel. Onlangs in het Nederlands vertaald door uitgeverij BoyCott books.

 

O hh hY e aH ! !

Een dag na Halloween griezelen wij nog even lekker door met een variant op waarschijnlijk het meest geliefde én meest uitgekauwde ontwerperslettertype ter wereld (deze ja): Hellvetica. “Kern in Hell” lezen we op de homepage en daar is geen woord Frans bij. Voor de niet-typofielen onder ons: naast de Nederlandse betekenis van het woord [Kern] is er ook een Engelse. [To Kern] is het optisch spatiëren van een lettertype, de ruimte tussen de afzonderlijke letters in een woord. En die is in dit font behoorlijk off. Download ’m hier en stuur je designs straight to hell…

 

Shortcuts

Om Daniel Eatock in onze Topvijfdag-lijst op te nemen is nooit een directe aanleiding nodig. Het moest er een keer van komen. Eatock is opgeleid als grafisch ontwerper, maar is vooral een ironische ideeënman. Je zou kunnen zeggen dat Eatock iemand is die de kortste weg van idee naar eindvorm probeert te vinden. Dat werkt verfrissend in een tijd waar hypes, trends en vorm elkaar nog steeds blijven inhalen. En dus voelt het altijd een beetje als een feestje om op zijn site rond te klikken. Of om naar één van z’n presentaties te kijken op youtube. Ontwapenend en een tikkie ongemakkelijk ; ).

 

WO I

The Great War krijgt in de meeste Nederlandse geschiedenisboeken met moeite een alineaatje aandacht*, terwijl de wereld tussen 1915 en 1918 volledig in brand stond. En ook in Hollywood spreekt WO II meer tot de verbeelding. Maar daar komt eind 2019 eindelijk verandering in lijkt het: Sam Mendes’ film 1917. De film volgt in real time het verhaal van twee militairen die op tijd een bericht naar een bataljon moet brengen, voordat ze in de val lopen. Aan de making of te zien een indrukwekkende prestatie!

*noot: Wij werken al zo’n tien jaar met trots en veel plezier voor uitgeverij Dulce et Decorum die zich volledig toelegt op het vertalen van wereldliteratuur uit de tijd van WO I.

 

Perfecte timing

Veel mensen noemen dit – terecht – zenuwenmuziek. En eerlijk is eerlijk, het is ook niet echt de soundtrack van het studioleven bij Kern. Maar tóch werkt juist dit soort muziek bij dit soort clips verbluffend goed! Dus toch kudos. Op wonderbaarlijke wijze rijdt het Lego-treintje met de camera erop exact op tijd. Kijken jullie even mee daar bij de NS en ProRail? Een beetje hieraan gerelateerd is de nieuwe clip van Battles – de band wiens zenuwenmuziek we dan weer wel af en toe draaien in de studio; na de eerste 30 seconden die nog wel aardig zijn, kun je die rustig wegklikken

 

Next week a new Friday TopFiveDay!!
Check all of our Top Fives here

 Kerniversum