Kerniversum

Een nieuw Deventer filmtheater aan de IJssel, bekend als De Viking.

We deden mee met een pitch en verloren. Kan gebeuren.

Voor de samensmelting van Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde moest een nieuwe naam en visuele identiteit ontwikkeld worden, de werktitel “De Viking” is door gedoe rondom de bouw van het pand té veel bedoezeld. Het nieuwe theater huurt straks van de gemeente, het zou daarom jammer zijn als zij als uitbater te lijden hebben onder de nieuwbouwmalaise.

Een uitdagende vraag voor een interessante nieuwe organisatie met ambitieuze plannen.

De nieuwe Deventer organisatie wil dé plek in Deventer worden voor een culturele avond uit. Zij richten zich op een breed, niet te jong publiek, dat geld over heeft voor een fijne avond uit, met cultuur als ingrediënt. Een uitgaansplek waar je voorafgaand aan de voorstelling dineert, met elkaar in gesprek gaat en waar je na afloop geniet van een drankje. De naam die wij het best bij deze organisatie, haar ambities en de beoogde doelgroep vonden passen? De Kaap.

Ontwikkeling van het logo.

Als logo ontwikkelden we een woordmerk dat het ontwerp van het nieuwe gebouw als één van de uitgangspunten heeft. De diagonale lijnen uit de architectuur zijn duidelijk terug te vinden, de oude toren uit de stadswal die tegen het pand aan staat is er zelfs in verwerkt. Voor de typografie kozen we voor lettertypes die een lichte vorm van avantgardisme koppelen aan de klasse van “high culture”. Hiermee ontstaat een ijzersterk eigen gezicht.

Toepassingen van de huisstijl.

Met het logo, typografie, kleuren, vormelementen die uit het logo zijn gedestileerd en een eigen tone of voice ontwikkelden wij diverse voorbeelden van publiciteitsmateriaal.


Niet getreurd, verder met meer moois!


Zoals gezegd hebben we de pitch niet gewonnen, maar we zijn trots op ons voorstel. Een voorstel dat volgens ons nog steeds staat als een huis en perfect aansluit bij de wensen en eisen zoals die in de briefing zijn bepaald. Wij wensen Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde zeeën aan inspiratie, mooie voorstellingen en veel publiek toe op de uiterste kaap van het Deventer centrum!

 Kerniversum